Ürün / Hizmet 1

Şirketiniz, ister et ürünleri ya da spor giyim ürünleri olsun, isterse ilginç kostümler satıyor olsun; en çok ne ile tanınıyorsanız, buna dair mesajınızı paylaşacağınız yer tam da burası.

Daha fazla bilgi edinin

Ürün / Hizmet 2

 1.
A)
B)
C)
D)   
1. A= {a, b, c, d} ise, aşağıdakilerden hangisi A kümesinin alt kümesi olamaz?
A) A= {a, b, e}
B) B= {a, b, c, d}
C) C= {b, d}
D) D= { }
2.
A)
B)
C)
D)
2. Aşağıdakilerden hangisi A={ 1, 3, 5, 7} kümesinin alt kümelerinden biri değildir?
A) A={1 ,3, 5}
B) B={3, 7}
C) C={ }
D) D={5, 7, 9}
3.
A)
B)
C)
D)
3. A= {a, b, c, d, e} kümesinin öz alt küme sayısı kaçtır?
A) 16
B) 31
C) 64
D) 127
4.
A)
B)
C)
D)
4. N= { A, B} ise, N kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
5.
A)
B)
C)
D)
5. Aşağıdakilerden hangisi bir kümenin alt küme sayısı olamaz?
A) 128
B) 100
C) 64
D) 32
6.
A)
B)
C)
D)
6. 3 elemanlı bir kümenin 2 elemanlı kaç alt kümesi vardır?
A) 3
B) 5
C) 6
D) 8
7.
A)
B)
C)
D)
7. A = {a, b, c} kümesinin alt kümelerinin kaç tanesinde b elemanı vardır?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
8.
A)
B)
C)
D)
8. 5 elemanlı bir kümenin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 25
B) 27
C) 30
D) 32
9.
A)
B)
C)
D)
9. K kümesi, L kümesinin alt kümesi ve L= {Rakamlar} ise, K kümesi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) (8, 13, 18)
B) (7, 9, 10)
C) (5, 9, 7)
D) (15, 16, 17)
10.
A)
B)
C)
D)
10. A) = 5 ise, A kümesinin alt küme sayısı kaçtır?
A) 16
B) 32
C) 10
D) 25
11.
A)
B)
C)
D)
11. B= { 0, 2} ise, aşağıdakilerden hangisi B kümesinin alt kümesi olamaz?
A) { }
B) { 0 }
C) {2}
D) {0, 1}
12.
A)
B)
C)
D)
12. Alt küme sayısı 32 olan A kümesinin elaman sayısı kaçtır?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
13.
A)
B)
C)
D)
13. A= {1, 2, 3} kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 9
B) 8
C) 7
D) 6
14.
A)
B)
C)
D)
14. B= {1, 2, 3} ise, aşağıdakilerden hangisi B kümesinin bir alt kümesi olamaz?
A) {1, 2}
B) {1, 3}
C) {2, 4}
D) {1, 2, 3}
15.
A)
B)
C)
D)
15. Aşağıdakilerden hangisi A={ a, b, c, d, e}’nin üç elemanlı bir alt kümesidir?
A) {a, d, e}
B) {a, e, f}
C) {b, d, g}
D) { c, d, k}
16.
A)
B)
C)
D)
16. A= {2, 3, 4} kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 3
B) 5
C) 7
D) 8
17.
A)
B)
C)
D)
17. A= { A, B, 7, 3, } kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 32
B) 16
C) 8
D) 4
18.
A)
B)
C)
D)
18. {a, b, c} kümesinin iki elemanlı alt kümelerinin sayısı kaçtır?
A) 6
B) 5
C) 4
D) 3
19.
A)
B)
C)
D)
19. N= {1, 3, 5, 7}, M= {2, 3, 4, 5, 6, 7, 8} dir. N nM kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 16
B) 8
C) 6
D) 3
20.
A)
B)
C)
D)
20. D= {1, 2, 3, m, 5} ise, aşağıdaki kümelerden hangisi D kümesinin alt kümesi değildir?
A) {1, 2, m, 5}
B) {2, 3, 4}
C) {5, m}
D) {2, 3, 5, m}
21.
A)
B)
C)
D)
21. K= {a, b, c} kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 3
B) 6
C) 8
D) 9
22.
A)
B)
C)
D)
22. A= {2, 7, 3, 5} kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 32
B) 16
C) 8
D) 4
23.
A)
B)
C)
D)
23. 64 tane alt kümesi olan küme kaç elemanlıdır?
A) 5
B) 7
C) 6
D) 4
24.
A)
B)
C)
D)
24. s (A) = 7 ve s( B) = 5 tir. A nB nin alt kümeleri sayısı 16 olduğuna göre, A kümesinin B de olmayan elemanları kaç tanedir?
A) 1
B)2
C)3
D)4
25.
A)
B)
C)
D)
25. M = { a,b,c,d } ve N= { a,d,e } kümeleri veriliyor. ( MUN ) kümesinin kaç tane alt kümesi vardır?
A) 32
B) 30
C) 28
D)32
CEVAP ANAHTARI:
1-A
2- D
3- B
4-C
5-B
6-A
7-C
8-D
9-C
10-B
11-D
12-D
13-B
14-C
15-A
16-D
17-B
18-D
19-B
20-B
21-C
22-B
23-C
24-B
25-D
......

 

Daha fazla bilgi edinin

Ana Mesajınız

Bu alanı insanlara şirketinizin neyi neden ve nasıl yaptığını açıklamak için kullanın. Ne ile tanınıyorsunuz? Hangi kitleler sizi seviyor? En büyük rekabet avantajınız nedir?

İşletmenizi rekabette eşsiz ve üstün kılan her şeyi dikkate alın. En gerçekçi görünen dolgu oyuncak hayvanları siz mi yapıyorsunuz? Bunu yapmak için 13 adımdan oluşan patentli bir süreciniz var diyelim. Bundan kesinlikle bahsetmeniz gerekir.

Bahsedebileceğiniz durumlar için diğer örnekler: kazanılan ödüller, mansiyonlar, sattığınız ürün sayısı, şirketinizin felsefesi (kısa tutun), şirketinizin geçmişinden ilginç anlar; kısacası okuyucuya sizinle çalışmanın muhteşem bir deneyim olduğunu düşündürecek her şey.

home-4

Sonraki adımlar...

Burada potansiyel müşteriyi fiyat teklifi talep etmek ya da ürün kataloğunuzu dikkatle incelemek gibi eyleme götürecek en önemli noktadan söz edilmelidir.